МВФ: Вік США закінчиться в 2016 році, а Китай стане світовим економічним лідером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Вік США закінчиться в 2016 році, а Китай стане світовим економічним лідером

Казна та Політика
933
США втратить статус самої найбільшої економіки світу через п'ять років, пише газета The Daily Mail. За даними дослідження Міжнародного валютного фонду, Китай обжене США за економічними показниками вже в 2016 році, що ознаменує "кінець віку Америки".
"Це означає, що не важливо, хто виграє президентські вибори у 2012 році: наступний глава США буде правити країною під час її падіння", - пише газета.
Світові аналітики і раніше говорили про швидкий вихід Китаю в економічні лідери світу. Та конкретна часова оцінка цієї події прозвучала вперше, відзначає видання.
Якщо прогнози МВФ збудуться і комуністичний Китай обжене "найбільшу демократію в світі", подальша доля долара, курс якого на міжнародних ринках слабшає вже зараз, буде поставлена під питання. Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило прогноз довгострокового рейтингу США зі "стабільного" на "негативний". Прогноз рейтингу "показує можливий напрямок руху рейтингу в найближчі два-три роки".
Зараз держборг США становить 14,294 трлн доларів, тобто майже 100% ВВП, дефіцит бюджету вже в цьому році досягне рекордних 1,5 трлн, прогнозують експерти.
Кілька тижнів тому президент США Барак Обама представив довгостроковий план скорочення бюджетного дефіциту: за 10 років він має скоротитися на 3 трлн доларів, за 12 років - на 4 трлн. Обама запропонував це зробити за рахунок скасування пільг з прибуткового податку для багатих (сім'ї, чий дохід перевищує 250 тис.), введених при Джорджі Буші, також скоротивши витрати на оборону, охорону здоров'я та сільське господарство.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас