Путін не виключає подальшого збільшення потужності Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін не виключає подальшого збільшення потужності Nord Stream

Енергетика
233
Потужності газопроводу Nord Stream можуть бути ще збільшені, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками сьогоднішніх переговорів у Копенгагені зі своїм данським колегою.
"Ми сьогодні не опрацьовували це питання, але в цілому ми з багатьма європейськими партнерам говоримо про будівництво "Південного потоку", може, навіть про розширення "Північного потоку". В усякому разі, будемо працювати", - сказав він.
Путін висловив упевненість, що в майбутньому потреба у вуглеводнях, насамперед у природному газі, буде зростати у зв'язку з ситуацією в Японії і на Близькому Сході. Він зазначив, що в зв'язку з цим Росія дуже своєчасно реалізує свої газопровідні проекти.
"Ми дуже вчасно реалізуємо ці проекти, маючи на увазі непросту ситуацію, яка складається у світовій енергетиці після катастрофи в Японії. Зрозуміло, що як мінімум атомна генерація в Японії збільшуватися не буде. Однак буде збільшуватися потреба у вуглеводнях. І перш за все, в газовій сировині, маючи на увазі те, що з екологічної точки зору це найчистіше вуглеводневе паливо", - зазначив прем'єр-міністр.
"Ми з повною відповідальністю ставимося до тієї ситуації, яка складається у світовій енергетиці. Готові збільшувати постачання і в Азіатсько-Тихоокеанський регіон і в Європу", - заявив прем'єр-міністр. "Морська частина буде закінчена 15 травня", - заявив Путін, зазначивши, що ніяких проблем з точки зору наявності затоплених боєприпасів і екології не виникне. У липні відбудеться заповнення труби технологічним газом. "У жовтні - листопаді почнуться поставки споживачам Європи", - сказав прем'єр-міністр.
Путін також подякував Данії за надання дозволу на будівництво газопроводу Nord Stream у своїх територіальних водах.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас