Річна інфляція в Китаї може піднятися до 5,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в Китаї може піднятися до 5,5%

119
Річна інфляція в Китаї може піднятися до 5,5% у квітні, а ціни, ймовірно, залишаться на високих рівнях протягом більшої частини року, забезпечуючи Центробанку простір для подальшої жорсткості грошово-кредитної політики, пише у вівторок державне видання China Securities Journal.
Згадуючи нещодавнє падіння цін на овочі, газета написала, що це може охолодити інфляцію в II кварталі, опустивши її з піку 32 місяців, досягнутого в березні.
Але цей спад може бути тимчасовим і ризикує стати головною умовою для наступного стрибка інфляції, оскільки фермери, які постраждали через здешевлення овочів, виростять менше зерна.
"У цих умовах грошово-кредитна політика має залишатися ефективною, і тут існує можливість для подальшого підвищення резервних вимог і відсоткових ставок", - пише газета.
Багато економістів прогнозують, що споживча інфляція в Китаї прискориться більш ніж до 6% в II кварталі з 5,4% у березні.
Прискорення інфляції може стати проблемою для уряду країни, бо зростаючі ціни раніше провокували громадські хвилювання в другій найбільшій світовій економіці, передає Reuters. Однак деякі економісти вважають, що величезна економіка Китаю може пережити високу інфляцію завдяки стрімкому економічному зростанню, яке в середньому було близьке до 10% в останні 30 років.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас