Закрився останній у світі завод-виробник друкарських машинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закрився останній у світі завод-виробник друкарських машинок

127
Останній на Землі виробник цього друкарських машинок - індійська компанія Godrej and Boyce - закриває єдиний завод у Мумбаї.
"Ундервуди", "ремінгтони" і "еріки", що колись були невід'ємним атрибутом творчих людей, стали втрачати популярність з розвитком комп'ютерних технологій, пише Комп’юлента.
До недавнього часу останнім притулком друкарських машинок була Індія: незважаючи на те що ця країна є одним з лідерів світової ІТ-індустрії, персональні комп'ютери добралися далеко не до всіх тамтешніх офісів.
Ще в 90-х Godrej and Boyce виробляла 50 тис. друкарських машинок на рік - третина індійського випуску цих пристроїв. До 2009 року виробництво впало до 10-12 тис. машинок, після чого підприємство було зупинено, розповідає один з керівників компанії Мілінд Дукле.
Останніми покупцями стали урядові, військові і судові установи Індії та інших держав, що розвиваються, які ще не встигли забезпечити своїх співробітників комп'ютерами.
Сьогодні на заводських складах компанії зберігаються близько двохсот машинок, більшість з яких має арабський шрифт. Коштують вони 12 тис. рупій (270 дол.) за штуку. Можливо, "останні з магікан" привернуть увагу колекціонерів - хоча ті й так можуть легко придбати стареньку ручну друкарську машинку в інтернет-магазині.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас