АУБ закликає банки консолідуватися довкола інтересів національної економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ закликає банки консолідуватися довкола інтересів національної економіки

178
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко закликає банківське співтовариство об'єднуватися довкола інтересів української економіки. Про це він розповів у коментарі.
"Українська банківська галузь потребує реформування. Однак державні органи ніяк не можуть визначитися, чи були допущені владою до кризи стратегічні помилки, які призвели до таких рекордних для Європи масштабів наслідків фінансової та економічної кризи в нашій країні", - зазначив Сугоняко.
АУБ у своїй "Аналітичній записці" вказала своє бачення причин кризи і запропонувала основні шляхи реформування галузі. У документі йдеться і про необхідність чітко бачити існуючі проблеми і відкрито про них говорити.
Сугоняко переконаний, що необхідно переосмислити політику у фінансовій сфері. На його переконання, сектор потребує посилення регулювання і створення стимулів для фінансової підтримки розвитку національного виробництва.
"Ми боязливо замовчуємо проблеми валютних ризиків, ризиків розривів по термінах і валютах в пасивах і активах (т.зв. "гепи") та інші гострі проблеми. Зокрема, не говоримо про нерозумну поведінку і помилки банків на ринку ритейл-банкінгу. Не говоримо про причини цих проблем. А отже, не з'ясовуємо, які кардинальні реформи в регулюванні банківської галузі необхідно провести. Це хвилює АУБ, - підкреслив Сугоняко.
Він додав, що асоціація виступає за консолідацію банківської галузі навколо інтересів національної економіки. Якщо іноземні банки готові працювати на національні економічні інтереси, АУБ відкрита для діалогу і співпраці з ними.
При цьому в Асоціації підкреслюють, що терміном "консолідація" не повинні підмінятися поняття "поглинання" і "злиття" банків, як це часто застосовується щодо ідеї збільшення капіталу і по суті витіснення з ринку значної частини банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас