Азаров пообіцяв, що "Укриття" побудують вчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пообіцяв, що "Укриття" побудують вчасно

144
Об'єкт "Укриття" на Чорнобильській АЕС буде побудований вчасно. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Він зазначив, що в умовах Чорнобильської катастрофи "Укриття" будувалося в рекордно короткі терміни, нашвидкуруч.
Азаров нагадав, що роботи зі зведення нового саркофага укриття над зруйнованим 4-м енергоблоком ЧАЕС почалися ще 10 років тому.
"І назавжди, принаймні, на 100 років, закрити ті залишки ядерного палива, які перебувають зараз під бетонним укриттям Чорнобиля", - підкреслив глава уряду.
Азаров висловив жаль, що під час Донорської конференції в Києві на будівництво нового "Укриття" було зібрано лише 550 млн євро з необхідних 740 млн євро.
Прем'єр-міністр зазначив, що Україна вчасно почне будівництво "Укриття" і повністю виконає свої зобов'язання. "І навіть якщо нам не вистачить скільки-небудь ресурсів, ми знайдемо можливість, але конфаймент буде побудований", - підкреслив Азаров.
Нагадаємо, сьогодні виповнюється 25 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. В Україні пройдуть меморіальні заходи, приурочені до річниці аварії.
Українська влада хоче перетворити Чорнобильську станцію на безпечну систему за допомогою об'єкта "Укриття", який буде являти собою споруду у формі арки заввишки 105 метрів, довжиною 150 метрів і шириною 260 метрів. Після зведення він буде насунутий на четвертий блок ЧАЕС, над яким зараз знаходиться саркофаг.
Вартість цього проекту становить понад 1 млрд євро, українська влада заявляє про необхідність на початковому етапі зібрати 740 млн євро.
19 квітня 2011 р. в Києві відбулася Донорська конференція по збору коштів на будівництво об'єкта "Укриття". Країни-учасниці конференції виділили Україні 550 млн євро на чорнобильські проекти.
Протягом 25 років Україна витратила на подолання наслідків аварії на ЧАЕС понад 12 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас