Московський туалет хочуть оголосити пам'ятником архітектури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Московський туалет хочуть оголосити пам'ятником архітектури

69
До Департаменту культурної спадщини Москви надійшла заявка на визнання громадського туалету на Каланчовській площі пам'ятником архітектури.
Керівник департаменту Олександр Кібовський пообіцяв, що заявка буде розглянута, а фахівці Москомнаслєдія проведуть "обстеження" туалету, повідомляє Інтерфакс-Росія.
Громадський туалет, про який йде мова, був побудований в 1949 році. Хто автор проекту туалету і чому його вимагають визнати пам'ятником архітектури, не уточнюється.
Коментуючи цю заявку, Кібовський додав, що в Москомнаслєдія розробляється схема оцінки об'єктів, що претендують на статус історико-архітектурних пам'яток. "Вона буде затверджена у Міністерстві культури РФ і після цього почнемо її застосування в Москві", - заявив він.
Туалет на Каланчовській площі Кібовський згадував у січні 2011 року, кажучи про необхідність ревізії пам'яток, що претендують на охоронний статус, але досі його не отримали. Тоді він висловив жаль у зв'язку з тим, що експертиза подібних пам'ятників проводиться занадто довго - від півтора до двох років. Нова схема оцінки, згадана Кібовським, спрямована на те, щоб прискорити цю процедуру.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас