Пилипишина можуть закрити на 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пилипишина можуть закрити на 10 років

Кримінал
1770
Вже сьогодні екс-глава Шевченківського району Віктор Пилипишин може опинитися в Лук'янівському СІЗО, де він буде сусідом екс-міністра МВС Юрія Луценка, екс-голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, екс-глави митниці Анатолія Макаренка, судді- колядника Ігоря Зварича. Це станеться, якщо суд винесе рішення про арешт чиновника.
Зараз Віктор Пилипишин перебуває в реанімації приватної клініки "Медіком" з гіпертонічною кризою (доба тут коштує 2060 грн.). Екс-чиновник вже тиждень лікується в клініці, але в четвер пізно ввечері до нього прийшли співробітники УБОЗ, якого звинуватили у перевищенні службових повноважень. Після цього Пилипишину стало погано і його перевели до реанімації.
Ще вчора Віктора Пилипишина повинні були доставити до Голосіївського суду для винесення вироку про обрання запобіжного заходу. Правда, поки цього не сталося - медики не видають слідчому довідку про те, що Віктора Петровича можна транспортувати. "Зараз під його вікнами чергує мікроавтобус, в якому сидять 6-7 співробітників міліції. Мабуть, щоб Віктор Петрович не зміг вистрибнути з третього поверху", - іронізує його прес-секретар Ганна Денисенко. Крім того, три міліціонери охороняють поверх і саму палату хворого екс-чиновника.
Джерело в правоохоронних органах каже, що Пилипишина "пасли" давно, але рішення про його затримання ухвалили, коли надійшла інформація, що він збирається покинути стіни клініки. Хоча адвокат Пилипишина Сергій Гребенюк цю інформацію заперечує. "Мій клієнт нікуди не збирався тікати", - сказав він.
Прокуратура Києва заявляє, що порушила проти Пилипишина кримінальну справу за ч. 3 ст. 365, за якою світить до 10 років в'язниці. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень. На думку прокуратури, екс-чиновник завдав шкоди на 15 млн грн. Нібито йдеться про незаконну передачу якійсь фірмі будівлі на пр-ті Перемоги, 8. Це старий чотириповерховий будинок.
Віктор Пилипишин очолював Шевченківський район чотири з половиною роки, починав ще за мера Олександра Омельченка, в якого до цього рік працював заступником. З мером Леонідом Черновецьким у нього спочатку теж склалися чудові стосунки. Вони обидва представники великого бізнесу. З Пилипишиним пов'язували чайні компанії, також він займався вирощуванням овочів, йому належали теплиці в Калинівці, Вінниці. Також з ним пов'язують "Експоплазу" на Нивках.
Хоча сам Пилипишин заявляв, що відійшов від справ, ставши чиновником. Але відносини Черновецького і Пилипишина зіпсувалися в 2008 році. "Поки Черновецький займався землею, Пилипишин продавав комунальну власність в районі. Багато приміщень на перших поверхах виставлялися на аукціон, не звертаючи уваги на орендарів, продавалися. Зокрема, були продані "Гастроном" на В. Житомирській, весільний салон на пр-ті Перемоги. А якщо копнути глибше, то тема може бути дуже скандальною. Коли Черновецький зажадав поділитися з містом, то Пилипишин затявся. В результаті у них виник жорсткий конфлікт", - розповіло джерело в Київраді.
Пилипишин не приховує своїх намірів балотуватися в мери. Тому, не виключено, стане популярною версія про те, що влада почала його переслідування, щоб усунути конкурента Олександра Попова на виборах (хоча рейтинг Пилипишина, м'яко кажучи, невисокий). Правда, в кулуарах Київради побутує й інша версія. Нібито Пилипишин в помсту за те, що його не призначили заступником мера, почав активно критикувати владу, а також встановив щільні контакти з деякими представниками "молодої команди" Черновецького, надаючи їм моральну підтримку після арешту Комарницького. Мабуть, щоб ця перспективна дружба не розвивалася далі, влада і вирішила "міцно поправити" Віктора Петровича, завівши кримінальну справу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас