Банк Японії очікує на скорочення ВВП країни в першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії очікує на скорочення ВВП країни в першому півріччі

Казна та Політика
108
Економіка Японії, імовірно, скоротиться в першій половині 2011 року, в основному через зупинку виробництва після землетрусу і цунамі 11 березня, заявив голова Банку Японії Масаакі Сіракава в інтерв'ю The Wall Street Journal.
"Зараз ми очікуємо, що виробництво і ВВП скоротяться в I і II кварталах", - сказав Сіракава, підтверджуючи думку багатьох економістів.
Питання в тому, як швидко японська економіка повернеться до зростання. Це багато в чому залежить від того, коли виправиться ситуація з обривом ланцюга постачань і якою мірою перебої з електроенергією вдарять по фабричному виробництву в піковий літній період.
Сіракава вважає, що проблеми з постачаннями триватимуть щонайменше до серпня.
"Коли здатність до забезпечення поставок відновиться, японська економіка повернеться на початковий шлях зростання", - вважає він.
Банк Японії, імовірно, утримається від подальшого пом'якшення політики наступного тижня, але повторить, що буде готовий діяти, якщо збиток від землетрусу почне загрожувати відновленню економіки.
Банк також перегляне економічний прогноз на поточний бюджетний рік, який почався 1 квітня, у бік зменшення з 1,6%, на які очікував у січні, через вплив землетрусу, повідомили Reuters джерела, близькі до Банку Японії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас