Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні досягла максимального значення майже за два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні досягла максимального значення майже за два тижні

Енергетика
209
Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні досягла максимального значення майже за два тижні. Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні підвищилася на 82 цента, або на 0,7%, і склала 123,95 дол./бар. - найвищий показник після 12 квітня 2011 р., передає РБК.
Відзначимо, ціна нафтової суміші BFOE визначається через біржовий індикатор IPE Brent Index, який розраховується на ICE Futures Europe щодня і відображає її середню ціну за 21 торговий день. Цінове значення даного індикатора, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод з цього інструменту.
Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін spot на нафтові марки, представлені на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі на основі ціни нафтової суміші BFOE визначається ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а також встановлюється остаточна ціна виконання угод з нафтовим ф'ючерсом Urals на біржі РТС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас