Російські біржі впадають у весняну сплячку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські біржі впадають у весняну сплячку

Фондовий ринок
218
Російський ринок акцій минулого тижня зафіксував мінімальне зростання: індекси ММВБ і РТС змогли підтягнутися на 0,76% і на 0,92% відповідно. При цьому середина тижня відрізнялася волатильністю.
Тон задало рейтингове агентство Standard & Poor's, яке оголосило про зниження прогнозу довгострокового кредитного рейтингу США. Новина викликала швидкий, але короткий розпродаж. В результаті, весь тиждень, що залишився, інвестори відігравали це падіння, і в цілому динаміка вийшла досить слабкою.
Початок поточного тижня збігся зі святами в Європі, і активність західних інвесторів буде невисокою. На російських біржах також не варто чекати на різкі рухи: сигналів для продовження зростання немає. Тим не менш, ліквідність і ціни на сировину, як і раніше перебувають на високих рівнях, що стримує активність продавців.
"Найбільш істотною подією цього тижня, здатною серйозно вплинути на настрої інвесторів буде публікація даних по ВВП США за I квартал, - пояснює аналітик ІК "Уралсиб Кепітал" щодо стратегії В'ячеслав Смольянінов. - У випадку публікації позитивних даних ринок продовжить триматися на поточних рівнях. Однак якщо дані не виправдають очікувань інвесторів, то це збільшить ризики розпродажу, оскільки багато інвесторів можуть скоротити позиції напередодні літнього затишшя".
У ситуації, що склалася середньостроковим інвесторам, які орієнтуються на блакитні фішки, краще поки залишатися поза ринком і відкривати довгі позиції після корекції або після появи чітких свідчень про продовження зростання.
З позиції технічного аналізу привабливо виглядають папери "Поліметалу". На початку минулого тижня компанія представила слабкі операційні результати, що призвело до зниження котирувань протягом 4 днів поспіль. "Після корекції папери опустилися до нижньої межі висхідного каналу, що перебуває на рівні 528 рублів, але пробити її так і не змогли, - міркує аналітик ГК "Алор" Наталя Лесина. - Тепер найбільш вірогідний відскік паперів компанії до 21-денної ковзної середньої - 563 рубля". Додаткову підтримку акціям надасть зберігається на ринку волатильність і зростаючий попит на дорогоцінні метали.
Як короткострокова торгова ідея можуть бути цікаві акції ОГК-2 і ОГК-6. Контроль в обох компаніях належить групі "Газпром енергохолдинг", яка найближчим часом має намір об'єднати ці компанії в єдину структуру. За оцінками експертів "Трійки Діалог" встановлена ​​потужність нової компанії буде на рівні 17,7 ГВт, що зробить її найбільшою серед ОГК. Розрахункова ринкова капіталізація об'єднаної структури перевищує 3,3 млрд доларів і за цим параметром вона поступається лише ОГК-4.
"Параметри об'єднання, включаючи коефіцієнти конвертації, повинні бути озвучені вже у вівторок вранці, і вони будуть визначальним фактором для динаміки акцій, - зазначає аналітик ІК "Трійка Діалог" Олександр Котиков. - Консолідація повинна бути позитивна для компаній, зокрема, через потенціал зниження витрат і збільшення ліквідності, але передбачити коефіцієнти складно, тому, на наш погляд, цілком виправдано відкрити довгу позицію з обох паперів в рівній пропорції".
Середньостроковим інвесторам можуть бути цікаві акції "Трансконтейнер". Минулого тижня рада директорів РЖД схвалила продаж блок-пакета акцій компанії через відкритий аукціон до кінця року, стартова ціна - 380 млн доларів. "Подібна оцінка припускає 3% дисконт до поточної ринкової вартості компанії, - відзначила аналітик "ТКБ Капіталу" Тетяна Задорожна. - Втім, на пакет вже намітилося, щонайменше, два претенденти: група FESCO і Globaltrans. Конкуренція між ними може задати нові рівні оцінки "Трансконтейнер", що надасть підтримку його паперам".
Інвесторам, більш схильним до ризиків, варто звернути увагу на акції FESCO. У разі перемоги на аукціоні група стане найбільшим акціонером "Трансконтейнеру", збільшивши свій пакет з нинішніх 12,5% акцій до 37,5%. Це дозволить FESCO створити найбільшу диверсифіковану інтегровану транспортну компанію. Однак у випадку програшу у компанії можливий конфлікт з новим акціонером "Трансконтейнер" і реалізація стратегії по збільшенню своєї частки на контейнерному ринку стане під питання.
Цей тиждень буде насичений важливими подіями і публікацією даних макроекономічної статистики. ФРС США в середу оголосить своє рішення щодо монетарної політики. В четвер будуть опубліковані показники ВВП США. У п'ятницю, 29 квітня, Рада директорів Банку Росії планує розглянути питання про ставку рефінансування.
У Росії продовжиться сезон звітностей. 27 квітня річну звітність за МСФЗ та операційні результати за I квартал представить Група "Протек". Наступного дня аналогічні дані опублікує "Фармстандарт". 29 квітня свої річні результати по МСФО випустить група "Газпром".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас