Термін відведення землі в містах пропонується різко скоротити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термін відведення землі в містах пропонується різко скоротити

Нерухомість
347
Державне агентство земельних ресурсів України розробило законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо скорочення терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб.
Згідно з текстом законопроекту, розміщеному на сайті відомства, документ розроблено на виконання Закону "Про регулювання містобудівної діяльності", яким передбачається скорочення до 60 днів терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб.
Зокрема, планується внести зміни до ст. 123 Земельного кодексу, якими визначити, що орган виконавчої влади або місцевого самоврядування в межах своїх повноважень у 10-денний термін (раніше - місячний термін) розглядає клопотання і дає дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову в його наданні.
При цьому умови та терміни розробки проектів землеустрою щодо відведення землі визначаються договором, укладеним замовником з виконавцем цих послуг відповідно до типового договору. Термін розробки даної документації із землеустрою не повинен перевищувати місячний термін з моменту укладення договору. Типовий договір на розробку проекту землеустрою затверджується Кабінетом міністрів.
Термін видачі висновків комісії з розгляду питань, пов'язаних з узгодженням документації із землеустрою, органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування щодо погодження чи відхилення в узгодженні пропонується скоротити з трьох до одного тижня.
Разом з тим, орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування в 10-денний (замість двотижневого) термін з дня одержання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (якщо не потрібне проведення обов'язкової державної експертизи) приймає рішення про надання земельної ділянки у користування.
Крім того, пропонується внести зміни до ст. 151 Земельного кодексу, якими скоротити з місячного до тижневого терміну узгодження місця розташування об'єкта у разі вилучення органами виконавчої влади ділянок державної власності в межах населеного пункту.
Також законопроектом пропонується проводити сесії місцевих рад з питань відведення земельних ділянок не рідше одного разу на 10 днів.
Змінами до ст. 28 Закону "Про землеустрій" планується поставити в обов'язки розробнику документації із землеустрою виконувати роботи зі складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у термін, передбачений договором. Максимальний термін складання даної документації із землеустрою не повинен перевищувати 30 днів з моменту укладення договору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас