Правляча партія Ємену прийняла пропозицію про відставку Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правляча партія Ємену прийняла пропозицію про відставку Президента

Казна та Політика
105
Правляча партія Ємену прийняла пропозицію Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, яке передбачає передачу Президентом Алі Абдаллою Салехом влади протягом 30 днів після прийняття пропозиції, передає BBC.
Крім того, Президенту гарантується недоторканність від судового переслідування, якщо він піде у відставку. Згідно із заявою, цей план повинен покласти край тривалим вуличним протестам.
Коаліція із семи опозиційних партій схвалила цей план, однак його не прийняли деякі активісти молодіжних рухів.
Нагадаємо, Президент Ємену Алі Абдулла Салех погодився на пропозицію Ліги арабських держав (ЛАГ) покинути свій пост в 30-денний термін і передати владу своєму заступнику в обмін на захист від судового переслідування.
Напередодні ЛАГ засудила "злочини проти мирного населення" у Ємені і закликала владу країни задовольнити вимоги народу мирним шляхом.
У свою чергу, представники опозиції заявили, що схвалююють відставку Президента країни Алі Абдалли Салеха і підтримують ініціативу Ліги Арабських держав (ЛАГ), яка є посередником при переговорах. Але опозиціонери не будуть брати участі в уряді національної єдності, бо не сприймають основної передбаченої парламентаріями гарантії - звільнення А.Салеха від переслідувань. Опозиція має намір домагатися суду над президентом та його сім'єю.
За останні два місяці в країні загинули понад 120 осіб.
З кінця січня 2011 р. в Ємені проходили масові акції протесту. Люди вимагали відставки Президента країни, який перебуває при владі з 1978 р. У столицю держави в середині березня були введені підрозділи армії для підтримки порядку.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас