Рейтинги Медведєва і Путіна впали до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинги Медведєва і Путіна впали до рекордного мінімуму

Казна та Політика
627
Рейтинги президента Росії Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра країни Володимира Путіна знизилися до рекордно низького рівня, повідомляє в п'ятницю, 22 квітня, інтернет-портал радіостанції "Ехо Москви" з посиланням на підсумки досліджень соціологічних служб. Згідно з всеросійським опитуванням, проведеним фондом "Громадська думка" у 43 регіонах, президентові довіряють вже менше половини росіян.
З січня 2011 року популярність Дмитра Медведєва знизилася, причому значно - з 62 до 46 відсотків. Менше стали довіряти і прем'єр-міністру Володимиру Путіну - якщо в січні його рейтинг становив 69 відсотків, то тепер Путіна підтримують лише 53 відсотки опитаних. В кінці 2010 року рейтинг довіри до Путіна залишався стабільним, тоді коли кількість тих, хто схвалює діяльність Медведєва, постійно збільшувалася.
Рейтинг довіри владній партії "Єдина Росія" впав до мінімуму за два роки, склавши 44 відсотки, зазначає інтернет-сайт газети "Ведомости". Водночас рекордно високої позначки досяг рівень недовіри до неї, піднявшись з 29 відсотків у січні 2011 року до 38 відсотків у квітні. Соціологи "Левада-центру" зафіксували помітне зниження рейтингів тандему і партії влади ще в січні, але тоді єдинороси пояснювали цей перепад настрою сезонним чинником - "політичним похміллям" після свят (у людей закінчилися гроші, і пора на роботу), а соціологи - розчаруванням від повільного виходу з економічної кризи.
Однак зниження триває: у квітні рейтинг "Єдиної Росії" і за опитуваннями "Левада-центру" досяг дворічного мінімуму. На запитання, за яку б партію вони проголосували найближчої неділі, лише 39 відсотків відповіли, що за єдиноросів (роком раніше - 46 відсотків). Тим часом рейтинг партії комуністів за цей час, навпаки, виріс - з 12 до 18 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас