У щасливих країнах більше самогубців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У щасливих країнах більше самогубців

51
Найщасливіші країни і найбільш задоволені життям штати США, як правило, мають найвищі показники самогубств.
Дослідники з Університету Уоріка (Великобританія), Гамільтон-коледжу (США) і Федерального резервного банку Сан-Франциско (США) проаналізували статистику всього світу, а також результати опитувань 2,3 млн американців, пише Компьюлента.
Той факт, що у щасливих країнах більше самогубців, вже неодноразово встановлювався на прикладі окремих країн, особливо Данії. Огляд в масштабі всієї планети проведено вперше. Виявилося, що благополучні Ірландія, Ісландія, Канада, США і Швейцарія перебувають в тій же лізі.
Проте дослідники відзначають, що багато що може залежати від внутрішніх чинників, тому вони вирішили розібратися з відмінностями між американськими штатами. Ця країна була обрана в зв'язку з тим, що культурні традиції, етноси, мови і релігії поширені приблизно однорідно у всіх її регіонах.
Результат - аналогічний. Штати з населенням, задоволеним життям, зазвичай мають більш високий рівень самогубств. Наприклад, Юта посідає перше місце із задоволеності життям, а за самогубцями - дев'яте. А ось Нью-Йорк - 45-й за задоволеності життям, а тому там найнижчий показник суїциду.
Потім дослідники постаралися зробити порівняння між штатами ще більш справедливим, врахувавши відмінності між віковим, статевим та расовим складом населення. Крім того, в справу пішли такі чинники, як освіта, дохід, сімейний стан та зайнятість. Незважаючи на всі коригування, кореляція між щастям і рівнем самогубств залишилася дуже сильною, хоча позиції ряду штатів змінилися.
Гаваї вийшли на друге місце із середньої задоволеності життям і п'яте - за самогубствами. Нью-Джерсі виявився на 47-му місці за обома показниками.
Вчені бачать ключ до загадки в тому, що щасливі люди щасливі по-різному. Ступінь задоволеності життям виникає з порівняння свого нинішнього становища з попереднім життям і тим, як живуть сусіди. Тому одних відносний просвіт у важкому житті може зробити щасливими, а іншим подавай золоті гори.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас