Влада Японії розширює евакуаційну зону навколо АЕС "Фукусіма-1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії розширює евакуаційну зону навколо АЕС "Фукусіма-1"

Енергетика
376
Влада Японії на 10 км розширила евакуаційну зону від аварійної АЕС "Фукусіма-1", повідомила в п'ятницю телекомпанія NHK з посиланням на генерального секретаря кабінету міністрів Юкіо Едано.
Це означає, що будуть евакуйовані японці, чиї будинки знаходяться на відстані від 20 до 30 км від "Фукусіма-1". Таке рішення пов'язане з тим, що жителі районів у радіусі 30 км від АЕС можуть бути піддані річному рівню радіаційного випромінювання у 20 мілізівертів і більше.
Таким чином, до числа евакуйованих до кінця травня потрапляють жителі ще 5 муніципалітетів, розташованих на північний захід від "Фукусіма-1". Поки мешканці районів, що знаходяться в районі від 20 до 30 км від АЕС, змушені підкорятися колишнім інструкціям уряду і залишатися в будинках. Однак у той же час влада тепер просить їх підготуватися до евакуації.
11 березня 2011 р за 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9, який викликав потужне цунамі.
У результаті стихії на декількох японських АЕС виникли проблеми, найбільш серйозні - на "Фукусімі-1", де в результаті виходу з ладу системи охолодження реакторів сталося кілька пожеж і вибухів, утворився витік радіації в атмосферу і воду.
За даними національного поліцейського агентства, в евакуаційних центрах Японії залишаються понад 145 тис. осіб, які залишили зруйновані стихією і заражені радіацією райони країни.
Всі вони розселені в центрах у 18 префектурах, розташованих в регіоні Тохоку. У числі евакуйованих понад 52 тис. людей з префектури Міягі, понад 45 тис. осіб з Івате і 24,8 тис. осіб з Фукусіми.
При цьому вказується, що близько 23 тис. осіб перебувають в евакуаційних центрах в інших префектурах, і велика частина з них покинула свої домівки після катастрофи на "Фукусімі-1".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас