Долар паралізований збереженням низьких ставок у США, його ослаблення справедливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар паралізований збереженням низьких ставок у США, його ослаблення справедливе

Валюта
858
Ослаблення долара США щодо основних світових валют зумовлене "справедливими причинами", вважає старший валютний аналітик Westpac Banking Corp. Річард Франулович, повідомило агентство Bloomberg.
"Долар паралізований, абсолютно паралізований тим, що базова відсоткова ставка в США залишається на колишньому рівні, у той час як центробанки інших країн піднімають ставки, - заявив Франулович. - Погіршення прогнозу для рейтингу США агентством Standard & Poor's практично не позначилося на динаміці ринків акцій та облігацій, але долар постраждав значно".
Курс долара США до євро склав $1,4566 у порівнянні з $1,4552 на закриття ринку напередодні. У четвер вартість американської валюти опускалася до $1,4649 - мінімуму з грудня 2009 року.
Пара долар/ієна торгується в п'ятницю на рівні 81,94 ієни.
Згідно з прогнозом експерта, курс долара до євро може знизитися до $1,5, до ієни - до 80 ієн за долар.
Dollar Index, що відслідковує коливання курсу долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, впав під час торгів у п'ятницю на 0,9% - до 73,735 - мінімального рівня з серпня 2008 року.
"Є відчуття, що долар виглядає перепроданим, але на це існують справедливі причини", - заявив Франулович.
Федеральна резервна система США утримує базову відсоткову ставку в цільовому діапазоні 0-0,25% річних з грудня 2008 року, в той час як Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Канади вже почали піднімати ставки.
ЄЦБ збільшив ключову ставку на квітневому засіданні - до 1,25% річних з 1%.
S & P цього тижня змінило прогноз щодо рейтингів США на "негативний" зі "стабільного". Аналітики агентства відзначають, що США можуть втратити рейтинг "AAA", якщо уряд країни не зможе до 2013 року узгодити план скорочення бюджетного дефіциту і державного боргу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас