"Американець, який гавкає", попав під суд за образу собаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Американець, який гавкає", попав під суд за образу собаки

48
Житель американського штату Огайо Райан Джеймс Стівенс з'явився в четвер перед судом за те, що облаяв поліцейського собаку, який був при виконанні службових обов'язків, повідомляє регіональне видання "Новини Цинциннаті".
Поліцейський, який ніс службу, залишив у патрульній машині службового пса, відлучившись для з'ясування обставин дорожньо-транспортної пригоди на сусідній вулиці. Повернувшись на місце, він побачив, як один на одного гавкають закритий в машині службовий пес і 25-річний Стефенс, який пізніше заявив, що "пес почав першим".
За законами штату, за образу поліцейського собаки жителю міста Мейсон загрожує великий штраф або до двох місяців в'язниці, передає РИА "Новости".
Однак адвокат "гавкаючого американця" заявив суду в четвер, що його підзахисний таким нестандартним чином реалізував своє конституційне право на свободу слова.
"Чи вважаєте ви це розумною мовою, чи ні, але це була мова", - наводить слова адвоката Джима Хардіна на підтримку його підопічного і першої поправки до конституції США веб-сайт "Новини Цинциннаті".
Начальник місцевої поліції наполягає на захисті прав свого чотириногого підлеглого. Він відзначає, що дії чоловіка напідпитку не лише образили поліцейського собаку, але могли спровокувати його розбити вікно автомобіля і вибратися назовні, щоб розібратися з кривдником вже "без слів".
Вердикт суду буде винесено пізніше.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас