Кабмін Японії додатково виділив майже 50 млрд дол на відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін Японії додатково виділив майже 50 млрд дол на відновлення

Казна та Політика
100
Кабінет міністрів Японії в п'ятницю схвалил поправки до закону про бюджет, що передбачають виділення додаткових коштів розміром 4 трлн ієн ($48,5 млрд) на відновлення країни після руйнівного березневого землетрусу і цунамі.
Як заявив прем'єр-міністр Японії Наото Кан, зміни в бюджеті не зажадають збільшення державних запозичень. Кошти підуть в першу чергу на облаштування тимчасового житла, ремонт інфраструктури, а також дешеві кредити для компаній, які постраждали внаслідок стихійних лих, передає MarketWatch.
За словами міністра фінансів Японії Йосіхіко ноди, новий бюджет символізує перший крок до відновлення Японії. Виділені суми вчетверо перевищують аналогічну програму, реалізовану після землетрусу в Кобе в 1995 році.
Влада має намір знайти необхідні кошти за рахунок скорочення витрат на допомогу іншим країнам і дитячої допомоги, а також ряду інших непріоритетних на даний момент статей бюджету. Члени кабінету міністрів відзначили важливість відмови від боргового фінансування, оскільки держборг Японії ще до землетрусу вдвічі перевищував її річний ВВП, що становить близько $5 трлн.
Більшість аналітиків чекають на нові поправки до бюджету протягом цього фінансового року, що почався 1 квітня. Передбачається, що додаткове фінансування відновного будівництва та інших програм зажадає не менше 10 трлн ієн.
Крім того, значне число економістів впевнене в тому, що Японія буде розміщувати нові держоблігації цього року, ймовірно, перша емісія пройде вже на початку літа. Схвалені урядом поправки до бюджету будуть передані на розгляд парламенту 28 квітня і, як очікується, набудуть чинності в першій половині травня.
Нагадаємо, прямий збиток від землетрусу 11 березня в Японії раніше оцінювався в суму від 16 до 25 трильйонів ієн (від 200 до 312 мільярдів доларів).
Раніше Банк Японії повідомляв, що виробництво та експорт в країні деякий час будуть залишатися слабкими через наслідки потужного землетрусу і цунамі в березні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас