Кількість заможних людей у ​​Китаї збільшилася вдвічі з 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість заможних людей у ​​Китаї збільшилася вдвічі з 2008 року

248
Кількість заможних людей в Китаї (від 1,5 млн доларів) збільшилася вдвічі з 2008 року, до 590 тис. чоловік, пишеться з посиланням на дослідження Bain & Co і China Merchants Bank.
У порівнянні з минулим роком багатіїв стало більше на 90 тис. осіб. Аналітики прогнозують, що активи заможних китайців збільшаться в цілому на 18% до кінця 2011 року, досягнувши 2,7 трлн доларів.
При цьому майже третина власників статків у 15 млн доларів і вище вже емігрувала з країни, а 47% хотіли б це зробити. На думку аналітиків, основна причина еміграції мільйонерів - невдоволення політичною ситуацією в Піднебесній. Китайська влада дуже суворо чинить з неугодними їй людьми, в тому числі і з мільйонерами. Викриті в корупції місцеві багатії, які не мають "даху" в політичних верхах, отримують великі терміни тюремного ув'язнення. Так, наприклад, в середині минулого року один з найбагатших людей країни, засновник компанії GOME Хуан Гуанюй, був засуджений до 14 років в'язниці за хабарництво, використання інсайдерської інформації та незаконні операції. Крім того, йому довелося заплатити штраф розміром 88 млн доларів.
Як вважає аналітик Лондонської школи економіки Хьюн Бан Шин, заможних людей змушує їхати з Китаю, зокрема, невизначеність у сфері володіння нерухомістю. "Хоча в 2007 році був ухвалений закон про приватну власність, тим не менше люди як і раніше не впевнені в довгостроковому захисті. Особливо якщо врахувати, що більша частка приватних активів пов'язана з вкладеннями в нерухомість", - сказав газеті експерт.
Як наголошується в дослідженні, ще одна причина відтоку китайців на чужину - бажання дати більш якісну освіту своїм дітям. Поки що ні шкільна, ні вища освіта в КНР не відповідає міжнародним вимогам. Так, в останньому рейтингу університетів світу, складеному Шанхайським університетом, жоден китайський вуз не увійшов до першої сотні.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас