Клюєв: українські НПЗ отримають азербайджансккую нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: українські НПЗ отримають азербайджансккую нафту

Енергетика
456
Головне завдання співпраці України та Азербайджану полягає в активізації співробітництва в паливно-енергетичній, авіакосмічній галузях, а також транспорті і сільському господарстві.
Про це заявив у Баку перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв після завершення засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.
Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, Клюєв підкреслив, що в січні 2011 року під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі було підписано угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Азербайджану про транспортування нафти по території України і меморандум про співпрацю у сфері поставок зрідженого природного газу в Україну.
Таким чином, зазначив Клюєв, створена необхідна правова основа для транспортування азербайджанської нафти для потреб українських НПЗ, а також відкриті нові можливості для експорту азербайджанської нафти на ринки країн Східної та Центральної Європи.
"Тепер необхідно зосередитися на виконанні досягнутих домовленостей", - підкреслив Клюєв.
У ході роботи комісії також були обговорені перспективи співробітництва України та Азербайджану з організації поставок нафти на нафтопереробні підприємства Західної України (ВАТ "НПК-Галичина" і ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття"), а також можливості збільшення інвестицій Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки ( ДНКАР) в мережу заправних станцій на території України.
Клюєв також повідомив, що Національне космічне агентство України спільно з Міністерством зв'язку та інформаційних технологій Азербайджану домовилися розробити конкретні пропозиції щодо співробітництва в галузі дистанційного зондування Землі.
Також, в ході засідання комісії обговорювалося питання співробітництва в ряді міжнародних транспортних проектів, у тому числі можливість приєднання Азербайджану до тристоронньої Угоди між Україною, Литвою та Білоруссю "Про розвиток вантажоперевезень у напрямку Балтійське море - Чорне море".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас