Тимошенко: Влада планує довести до банкрутства Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Влада планує довести до банкрутства Нафтогаз

Енергетика
385
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що з допомогою кримінального переслідування за обвинуваченням у перевищенні нею службових повноважень при підписанні газових угод в 2009 році влада намагається приховати свої наміри банкрутити НАК "Нафтогаз України". Про це вона заявила після майже восьмигодинного допиту в Генпрокуратурі, повідомляє його персональний сайт.
"Вони просто хочуть таким чином зняти з себе увагу, що вони грабують газовий сектор, що вони віддали Фірташу 11 мільярдів кубічних метрів газу - це до чотирьох мільярдів доларів з бюджету НАК "Нафтогаз"... Все це вони хочуть прикрити такими гучними кримінальними справами ", - сказала Тимошенко.
За її словами, очна ставка з екс-головою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною підтвердила вигідність газових контрактів, укладених з Росією в 2009 році.
"Сьогодні якраз і підробляли цю кримінальну справу, робили фальшиві необґрунтовані допити, робили очну ставку з Олегом Дубиною і у нас з ним розбіжностей абсолютно немає... Ми говоримо одне й те ж, що на базі угод, які ми підписали, ціна на газ для України була 228 доларів. Сьогодні через рік після здачі кримської землі Харківськими угодами - ціна 300 доларів", - підкреслила лідер "Батьківщини".
"Я думаю, що вони такими кримінальними справами хочуть відвернути увагу від необґрунтованого підвищення ціни на український газ для населення України, відвернути увагу від галопуючої інфляції на основні продукти харчування, на товари споживання, на падіння реальної купівельної спроможності пенсій і заробітних плат..." - додала Тимошенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас