Долар обвалився до мінімуму за 15 місяців на тлі ралі на ринках акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар обвалився до мінімуму за 15 місяців на тлі ралі на ринках акцій

Валюта
423
Курс долара до євро впав до мінімуму за 15 місяців під час торгів у четвер на тлі ралі на ринках акцій, викликаного сильною звітністю компаній та іншими ознаками відновлення економічного зростання по всьому світу.
Крім того, долар дешевшає в парах з 13 з 16 найбільш активно торгованих валют світу за версією агентства Bloomberg в очікуванні даних про динаміку цін на житло в США.
Австралійський долар оновив історичний рекорд в парі з доларом США, тому що ціни виробників в Австралії зросли в березні більше, ніж очікували аналітики.
Рекордного рівня відносно американської нацвалюти досяг і швейцарський франк.
Південнокорейська вона подорожчала до найвищої позначки за два роки.
Євро коштував $1,4568 у четвер у порівнянні з $1,4523 за підсумками торгів у Нью-Йорку в середу. Раніше під час торгів він піднімався до максимального рівня з грудня 2009 року - $1,4582.
Торги в парі євро/ієна до цього часу ведуться біля позначки 119,80 ієни в порівнянні з 119,90 напередодні.
Курс долара опустився 21 квітня з 82,56 до 82,25 ієни.
"Долар США розпочав новий тренд на зниження. Керуючі фондів активно зміщуються у бік ліквідних позицій і валют, пов'язаних з ростом, таких як євро і австралійський долар", - зазначив виконавчий директор департаменту валютних операцій Nomura Holdings Inc. в Сіднеї Курт Магнус.
Як прогнозують опитані Bloomberg економісти, ціни на житло в США впали на 0,3% у лютому. Дані будуть оприлюднені у четвер.
Інвестори вважають, що на тлі ослаблення цін на житло та інших сигналів про повільне відновлення економіки, Федеральний резерв не буде підвищувати базову процентну ставку як мінімум до I кварталу 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас