Ліквідатори аварії на японській АЕС бояться смерті від перевтоми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідатори аварії на японській АЕС бояться смерті від перевтоми

620
Ліквідатори аварії на японській АЕС "Фукусіма-1" перебувають у стані стресу від перевтоми, важких умов праці, багато з них втратили близьких і майно в результаті землетрусу і цунамі 11 березня.
Це показало обстеження, яке провів серед працівників атомної станції професор університету "Ехіме" Такесі Танігава. Він протягом кількох днів опитував цих людей на АЕС "Фукусіма-2", де ночують близько 200 учасників аварійної операції на розташованій поряд аварійній "Фукусіма-1", повідомляє "Газета.ру".
"Багато хто скаржиться на труднощі зі сном, говорять про небезпеку депресії або навіть смерті від перевтоми", - розповів професор. Працівники страждають і від відчуття своєї особистої провини за аварію на станції.
Наприкінці кожного трудового дня ліквідатори проходять процедури дезактивації. Вони ночують на підлозі гімнастичного залу в спальних мішках. Ліквідаторам дають їжу три рази на день, але вона дуже одноманітна - консерви і напівфабрикати швидкого приготування. Більшість працює вахтовим змінами по чотири дні поспіль, коли вони не мають навіть можливості нормально помитися. Потім ліквідаторам дають два вихідних.
"Більше 80% працівників раніше жили в межах 20-кілометрової зони навколо АЕС, звідки зараз евакуйовано населення через високий рівень радіації, - уточнив професор. - Деякі люди втратили родичів в результаті цунамі".
Зараз на вихідні вони змушені приїжджати в евакуаційні пункти, де туляться їх сім'ї. Деякі ліквідатори скаржилися, що там їх ображають як працівників компанії, відповідальної за викид радіації і страждання людей із зараженої зони. Вони перебувають у стані хронічного стресу, який може призвести до помилок на роботі і до хвороб в майбутньому, попереджає професор Танігакі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас