Туристам покажуть підземний Харків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристам покажуть підземний Харків

344
Чиновники придумали новий спосіб заманювати туристів: гостям міста покажуть красу підземного Харкова. Про це повідомив директор КП "Центр розвитку міжнародного співробітництва" Олександр Костріков. Поки комунальники не уточнюють, коли буде готовий новий туристичний маршрут, але запевняють: він буде мати величезну популярність.
Під Харковом - безліч підземель, деякі з них розташовані навіть під будівлею міськради, розповідає директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь. Але щоб привести їх до ладу потрібні чималі кошти і час. А перший маршрут протяжністю 350-400 метрів, швидше за все, буде проходити під вулицею Римарською.
"Необхідно погодити все на рівні профільних департаментів, потім провести потрібні дослідження, - каже Рудь. - Можливо, потрібно залучити для таких робіт метробудівців". Керівник фонду "Діти підземель" Андрій Ковальов запевняє: у першій столиці туристам буде на що подивитися.
У Харкові - близько 10 підземних лазів, куди можна без ризику водити приїжджих. "В основному, ці тунелі мали господарське призначення: там розташовувалися склади або зерносховища. Це підтверджує ширина проходів, яка більше двох метрів", - говорить Ковальов. За його словами, більшість підземель розташовані в історичному центрі, але жодне з них немає вільного входу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас