Обама закликав інші країни збільшити фінпідтримку "чорнобильських проектів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав інші країни збільшити фінпідтримку "чорнобильських проектів"

110
Президент США Барак Обама заявляє, що Сполучені Штати стримають своїх зобов'язання щодо допомоги Україні в її зусиллях із подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
"Я хочу повідомити, що Сполучені Штати роблять додатковий внесок в сумі 123 млн доларів на ці потреби і закликають інші країни також збільшити їх підтримку", - зазначає у листі до українського колеги Віктора Януковича американський президент. При цьому він нагадав, що з часу аварії на ЧАЕС США вже надали 240 мільйонів доларів на проекти з відновлення Чорнобильського укриття.
Обама також високо оцінив мобілізацію зусиль міжнародного співтовариства та України зокрема з допомоги Японії в локалізації аварії на АЕС "Фукусіма-1" і в наданні підтримки японському народу. "Я вітаю зусилля уряду вашої країни, спрямовані на допомогу Японії - включаючи пропозицію про надання досвіду України, набутого після Чорнобильської аварії. Нехай стійкість народу України та його зусилля в подоланні наслідків Чорнобиля надихають всіх нас у майбутньому", - зазначив президент США.
За його словами, США і американський народ підтримують Україну в дні відзначення 25-ї річниці Чорнобильської трагедії. "Ми віддаємо належне героїчним зусиллям ліквідаторів, які цілодобово боролися з наслідками аварії 25 років тому", - відзначає Обама, підкресливши, що існування зони відчуження навколо місця аварії нагадує про те, що уроки Чорнобиля завжди повинні залишатися в пам'яті людства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас