S&P: Реструктуризація боргу Греції вдарить по Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Реструктуризація боргу Греції вдарить по Кіпру

Казна та Політика
185
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вважає, що позиції кіпрських банків в грецькому боргу значно перевищують ВВП острівної держави, таким чином, можлива реструктуризація в Греції серйозно вдарить по кіпрській фінансовій системі
"Ми вважаємо, що загальна вартість підтримки фінансової системи Кіпру за даного негативного сценарію буде коливатися між 1,3 і 2 млрд євро, між 6% і 10% ВВП Кіпру", - сказав у середу агентству Reuters аналітик S&P Бенджамін Янг.
За його оцінкою, кіпрські банки тримають грецькі державні і корпоративні борги на 30,5 млрд євро, що складає 168% ВВП острівної держави.
Греція отримує 110-мільярдну кредитну підтримку ЄС і МВФ в обмін на проведення жорсткої бюджетної програми. Проте 340-мільярдний борг країни продовжує рости, і сумніви щодо можливості Афін його обслуговувати зберігаються. Останніми тижнями знову активізувалися чутки про реструктуризацію грецького боргу, яка може включати цілий ряд сценаріїв - від продовження строків виплати до дефолту. Прибутковість з грецьких державних облігацій, а також вартість CDS ("страховки" від дефолту для інвесторів) перебувають на рекордно високих рівнях.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас