Путін: необхідно поступово робити рубль резервною валютою для пострадянських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: необхідно поступово робити рубль резервною валютою для пострадянських країн

Валюта
2606
Голова уряду РФ Володимир Путін вважає, що необхідно зміцнювати рубль і поступово робити його резервною валютою для пострадянських країн.
"Сподіваюся, що ми будемо зміцнювати національну валюту і зробимо її резервною для нашого "​​куща", для нашого регіону, - сказав прем'єр, відповідаючи в середу на запитання депутатів Держдуми. - У всякому разі, на пострадянському просторі рубль зміцнюється і зміцнюється і стає навіть резервною валютою".
Крім цього, Путін вважає розширення рублевих торгово-фінансових операцій важливим доданком створення міжнародного фінансового центру в Москві.
"От сьогодні наші українські партнери просять, щоб ми перейшли до розрахунків у рублях за енергоносії, - зазначив прем'єр. - З Білоруссю у нас, наприклад, в безготівкових розрахунках вже 80%, майже 90% розрахунків у рублях йде. Ось вам і створення фінансового центру в Росії. Ось про що в уряді кажуть, про що президент говорить. Це не ефемерні якісь плани. Ми рухаємося в цьому напрямку і реально добиваємося результатів. Я хочу звернути на це увагу, це дуже важливо".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас