ЦБ Китаю вважає валютні резерви країни надмірними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю вважає валютні резерви країни надмірними

Казна та Політика
488
Валютні резерви Китаю стали надмірними, і уряд повинен використовувати їх для диверсифікації інвестицій, вважає голова Народного банку Китаю Чжоу Сяочуань.
Валютні резерви країни збільшилися майже на 200 млрд доларів в I кварталі поточного року до понад 3 трлн, вказуючи на потужний приплив капіталу. Досі уряд в основному інвестував кошти в доларові активи, у тому числі американські treasuries.
"Валютні резерви перевершили розумні потреби нашої країни, і їх надмірна акумуляція призвела до появи надлишкової ліквідності на наших ринках, посилюючи необхідність у виведенні коштів Центробанком, - цитує главу китайського ЦБ газета Shanghai Securities News. - Державна рада вимагає скорочення надлишкових накопичень і хорошого управління накопиченими коштами, включаючи диверсифікацію інвестицій".
Газета не написала, чи говорив Чжоу про деталі диверсифікації використання валютних резервів. Китайські економісти закликають уряд купувати більше активів в інших валютах, таких як євро та ієна, а також інвестувати у стратегічні види сировини, наприклад нафту і кольорові метали.
Щоб зберегти курс юаня стабільним, Народний банк Китаю вливає величезну кількість коштів у банківську систему за допомогою купівлі закордонних валют у комерційних банків. Потім Центробанк виводить зайві юані із системи через операції на відкритому ринку і підвищення депозитних норм резервування для банків. Це робиться для того, щоб не допустити припливу грошей в економіку і прискорення інфляції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас