Нафта дорожчає на фоні статданих щодо будівництва в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на фоні статданих щодо будівництва в США

Енергетика
468
Ф'ючерси на нафту торгуються в середу "в зеленій зоні" на тлі даних щодо будівництва нових будинків у США і сильних фінансових звітностей великих компаній, що, на думку інвесторів, може свідчити про відновлення економіки і викликати зростання попиту на "чорне золото" . Про це свідчать дані торгів.
Вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку зросла на 0,63 долара, або на 0,58%, - до 108,91 долара за барель. Травневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent зросли на 0,53 долара, або на 0,44%, - до 121,86 долара за барель.
Згідно зі звітом Міністерства торгівлі США, кількість спорудження нових будинків минулого місяця зросла на 7,2% до попереднього місяця і склала 549 тис. будинків на рік. Показник виявився вищим за прогноз аналітиків, які передбачали кількість споруджуваних будинків на рівні 520 тис. на рік.
Ціни на нафту також ростуть на тлі ослаблення долара до євро, що викликане можливим підвищенням відсоткових ставок Європейським центральним банком (ЄЦБ).
"Ми можемо очікувати сезону сильних звітностей, що вселить у людей оптимізм. До того ж долар перебуває під тиском", - заявив керуючий директор сіднейського Commodity Broking Services Pty Джонатан Баррат.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас