Фондовий ринок. Підсумки дня: макроекономічна статистика США і вихід звітностей компаній допомогли індексам скоректуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: макроекономічна статистика США і вихід звітностей компаній допомогли індексам скоректуватися

Фондовий ринок
114
Торги на російському фондовому ринку завершилися у вівторок зростанням. За підсумками дня індекс ММВБ зріс на 2,42% до 1 755,63 пункту, індекс РТС - на 1,95% до 1 988,12.
Котирування паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 3,1%, ВТБ - на 1,01%, "Лукойлу" - на 2,63%, "Роснефті" - на 4,78%, Сбербанку - на 1,27%.
Аналітики вважають, що ринок зріс в рамках корекції. "Сьогоднішнє зростання не що інше, як корекція вгору до вчорашнього обвального падіння на новині про зниження прогнозу щодо рейтингу США рейтинговим агентством S&P з "стабільного" до "негативного", - вважає аналітик КК "Райффайзен Капітал" Ольга Митрофанова.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова додає, що поліпшенню настроїв з фундаментальної точки зору сприяли позитивні корпоративні новини від таких компаній, як Novartis, Daimler і Goldman Sachs. "Так, банк Goldman Sachs повідомив про кращий, ніж очікувалося, прибуток за I квартал, який майже вдвічі перевищив середні прогнози", - говорить вона.
Макроекономічна статистика сьогодні також радувала інвесторів і показала несподіване зростання зведеного індексу ділової активності в секторі послуг і промисловості єврозони у квітні.
"Кількість виданих дозволів на будівництво в США в березні при цьому збільшилося з 534 тисяч до 594 тисяч, а обсяг будівництва нових будинків виріс з 512 тисяч до 549 тисяч, перевищивши середні прогнози", - відзначає Олена Кожухова.
Торги на російських біржах сьогодні почалися зі зростання основних індексів, який у міру поліпшення зовнішнього фону прискорився протягом дня.
Аналітики відзначають, що основним ризиком для російського ринку акцій є ситуація на сировинному ринку. "У разі закріплення ф'ючерсу на Brent нижче рівня 120 доларів за барель папери нафтогазового сектора, що зняли локальну перепроданість, вже не зможуть ігнорувати подальше зниження "чорного золота", - розповідає аналітик ГК "Алор" Світлана Корзенева. - Не варто виключати і можливість переоцінки інвесторами звітностей з виявленням негативних моментів".
На думку Ольги Митрофанової, на поточний момент на ринку достатньо багато негативних сигналів. "Ціни на нафту продовжують поволі сповзати вниз за відсутності будь-яких спекулятивних сигналів з регіону MENA", - говорить вона.
Керівник аналітичного відділу ІФК "Метрополь" Марк Рубінштейн вважає, що подальший рух ринків на цьому тижні, швидше за все, буде позитивним.
"По-перше, буде відіграватися вчорашня корекція, а по-друге, буде продовжувати виходити звітність американських компаній, - вважає він. - Ми очікуємо, що звітність буде здебільшого краще ринку".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас