Янукович запропонував учасникам київського саміту схвалити декларацію з ядерної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович запропонував учасникам київського саміту схвалити декларацію з ядерної безпеки

Енергетика
177
Президент України Віктор Янукович запропонував схвалити за підсумками саміту декларацію глав держав, урядів і їх представників на зустрічі високого рівня "Київський саміт з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії". Про це повідомляє прес-служба Президента.
"Даний документ визначає підходи міжнародного співтовариства до питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії, - зазначив Янукович. - Він підтверджує нагальну необхідність поглиблювати механізми практичного співробітництва з метою попередження техногенних аварій на мирних ядерних установках".
Президент підкреслив, що стали нагальними завдання з розширення і поглиблення практичної взаємодії між зацікавленими урядами щодо вдосконалення і подальшого розвитку ядерних технологій, впровадження інновацій у цій галузі.
Відзначимо, учасники саміту в Києві закликали відповідні відомства країн з атомними електростанціями здійснити перевірку АЕС, йдеться в декларації глав держав, урядів і представників держав і міжнародних організацій за підсумками київського саміту.
"Ми закликаємо всі країни, які ще не приєдналися до конвенції з ядерної безпеки, зробити це якомога швидше. Ми закликаємо відповідні відомства і регулюючі органи країн з атомними електростанціями здійснити перевірку АЕС з метою визначення їх можливостей щодо підтримки необхідного рівня безпеки у разі надзвичайних ситуацій ", - йдеться в документі.
У ньому також зазначається, що імплементація заходів з ядерної безпеки має і надалі залишатися ключовим пріоритетом у всіх видах діяльності в галузі ядерної енергетики.
Нагадаємо, у Києві сьогодні відкрився саміт з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії. За попередніми даними, Україні вдалося зібрати 550 млн євро на чорнобильські проекти під час донорської конференції, яка відбулася в рамках саміту. За словами В.Януковича, конференція стала справжнім проривом на тлі попередніх подібних конференцій, і її результати є "безпрецедентними".
Радник з національної безпеки США Збігнєв Бжезинський у ході засідання київського саміту заявив, що Україна стала глобальним лідером у питанні ядерної безпеки. Бжезинський відзначив, що Україна завжди демонструвала лідерство в цих питаннях, у тому числі в питанні мирного використання ядерної енергетики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас