Королевська заявляє, що нардепи викинули на вулицю 200 тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська заявляє, що нардепи викинули на вулицю 200 тисяч людей

Казна та Політика
260
Народні депутати проігнорували інтереси сотень тисяч самозайнятих людей, поставивши їх сім'ї на межу виживання.
Про це заявила народний депутат України, член фракції "БЮТ-Батьківщина", голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, коментуючи відмову більшості депутатів парламенту підтримати її законопроект №8217-2, що дозволяє юридичним особам працювати з фізичними особами-спрощенцями.
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави парламентського комітету, мета цього законопроекту - скасувати норми Податкового кодексу, які забороняють юридичним особам відносити на валові витрати товари та послуги, придбані у фізичних осіб, які працюють на єдиному податку.
"Набуття чинності Податкового кодексу паралізувало роботу ряду підприємств України. Від цього постраждали не тільки малі підприємства, які втратили можливість працювати в Україні, оскільки потрапили під дискримінаційну статтю Податкового кодексу і опинилися в резервації, а й великі промислові підприємства. Вони роками вибудовували коопераційні і виробничі ланцюжки, в які були включені малі підприємства, які постачають комплектуючі, інструменти, упаковку і послуги за конкурентними цінами. І в один день ця співпраця припинилася", - зазначила Королевська.
Вона повідомила, що підготувала законопроект про спрощену систему оподаткування, який містить норми, які не дозволяють використовувати фізичних осіб-спрощенців для оптимізації оподаткування. "Ухвалення цього законопроекту повністю виключає зловживання та ухилення від оподаткування, в яких податкові інспектори звинувачували фізичних осіб, які працюють на спрощеній системі. Але, на жаль, цей законопроект у парламенті не розглядається, альтернативний проект урядом не розроблений. Таким чином, робота підприємців на спрощеній системі оподаткування повністю паралізована - а це понад мільйон робочих місць. І ось сьогодні більшість Верховної Ради відмовилася підтримати скасування дискримінаційної норми Податкового кодексу. Це рішення призведе до закриття в квітні-травні ще 200 тисяч робочих місць. Таким чином народні депутати проігнорували інтереси самозайнятих людей, поставивши їх сім'ї на межу виживання", - заявила Королевська.
Глава парламентського комітету закликала народних депутатів скасувати цю "знущальну" норму Податкового кодексу, яка паралізує роботу сотень тисяч людей. "Дуже прошу зал: почуйте мене. Від вашого голосування залежить життя і добробут сотень тисяч українців, які створили робочі місця і чесно працювали, забезпечуючи свої родини та сплачуючи податки державі. Інакше їм доведеться закрити виробництва і йти в центри зайнятості за допомогою з безробіття" , - сказала Королевська, звертаючись до депутатів.
Нагадаємо, з 1 квітня 2011 набула чинності стаття 139 нового Податкового кодексу, яка забороняє юридичним особам відносити на валові витрати всі операції з платниками єдиного податку.
Сьогодні, 19 квітня, Верховна Рада не підтримала проект закону про внесення змін до статті 139 Податкового кодексу України щодо витрат підприємств, які не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку (№8217-2), розроблений Королевською.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас