Банкір: Ситуація у банківській системі не настільки критична — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Ситуація у банківській системі не настільки критична

212
Сьогодні немає підстав для скептичних прогнозів щодо подальшої роботи банківської системи. Про це розповів голова правління Юнекс банку Андрій Яцура, повідомляє прес-служба банку.
"Якщо проаналізувати статистичні дані, можна відзначити, що криза має циклічність і певну амплітуду дії. Можливо, чергова криза відбудеться в одній окремій країні або набуде світових масштабів - робити подібні прогнози - невдячна справа. Але в будь-якому випадку, я б не був так скептично налаштований", - говорить банкір.
Він зазначив, що на сьогодні у багатьох банків великий проблемний портфель і з'являються нові кредити, за якими в 2008-2010 роках підписувалися договори реструктуризації.
"І якщо з боку клієнта не було жодних результативних дій для поліпшення ситуації, то зараз знову настає термін, коли банки змушені формувати резерви з цих портфелів. Але це ще не факт, що настане криза. Так, комусь треба тугіше затягнути ремені, продовжувати оптимізацію своїх витрат у цілому або перенести на наступний період ті з них, які дозволяють це зробити. Тобто для кожного банку - індивідуально. Але в цілому ситуація не настільки й критична, і на горизонті з'являються ті, хто потребує грошей, і ті, кому можна їх з упевненістю давати на платній і зворотній основі", - підкреслив Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас