iTrader: Фондові ринки відновили частину втрачених у понеділок позицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Фондові ринки відновили частину втрачених у понеділок позицій

Фондовий ринок
86
У вівторок, 19 квітня, український фондовий ринок закрився різноспрямованим рухом біржових індексів. Індекс Української біржі виріс на 0,92% до рівня 2694,43 базисних пункту, індекс ПФТС просів на 0,85%, закрившись на позначці 1039,99 пункту.
День на українському фондовому ринку почався на позитивній території. Слідом за європейськими біржовими індексами, які на тлі позитивної макростатистики єврозони показували зростання на 0,5%, українські індекси також зробили спробу відновитися після вчорашнього падіння.
За повідомленням Markit Economics індекс менеджерів із закупівель у промисловості єврозони виріс у березні і склав 57,7 пункту, тоді, коли консенсус-прогноз становив 57,2 пункту, цей же показник для Німеччини, найбільшої європейської економіки, склав 61,7 пункту, проти очікувань 60,1. Незначну підтримку фондовим ринкам надала інформація про те, що Греція розмістила 13-тижневі казначейські векселі на суму 1,6 млрд. євро з прибутковістю 4,1%. Ще одним сприятливим фактором став несподіваний ріст активності в приватному секторі єврозони. Згідно з попереднім складеним індексом менеджерів з постачання єврозони, економічна активність у регіоні в квітні росла другими за величиною темпами з середини 2007 року, тоді коли економісти очікували на уповільнення темпів зростання активності.
Опублікована пізніше статистика зі США сприяла зміцненню корекційного росту фондових ринків, оскільки показала поліпшення в будівельному секторі. Згідно з офіційними даними кількість виданих дозволів на будівництво зросла 0,06 М і склала в березні 0,59 М, крім цього збільшилася і кількість новобудов, склавши 0,55 М проти очікувань на зростання до 0,52 М.
Відсутність негативної інформації допомогла сьогодні відновити фондовим ринкам частину втрачених вчора позицій, проте погіршення прогнозу за рейтингом США до «негативного» не стане тією подією, яка має короткостроковий вплив на фондові ринки. В сукупності з іншими економічними чинниками побоювання щодо можливості Сполучених Штатів обслуговувати свої величезні борги може мати вельми сумні наслідки для ринків в більш довгостроковій перспективі.
"Для українського фондового ринку це може означати повторення травневого сценарію минулого року, проте в менших масштабах, а для українських інвесторів вкотре з'явиться можливість покупки вітчизняних акцій за більш вигідними цінами", - вважає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader. Однак поки ринок перебуває в стані «бовтанки», змінюючи падіння зростанням, і сьогодні індексу українського фондового ринку UX вдалося повернути частину втрачених вчора позицій, додавши до закриття майже 25 пунктів.
В індексному кошику Української біржі зниження показали лише акції Стахановського вагонобудівного заводу, що подешевшали на 4,17%, інші папери закрилися в зеленій зоні. Найбільше зростання в індексі показали акції Концерну Стирол, які продовжили вчорашній ріст і сьогодні подорожчали на 3,82%, а також папери Укрнафти з результатом 2,2%.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 390,1 млн. грн. Частка термінового ринку склала 130,8 млн. грн.
У ході завтрашньої торгової сесії не очікується публікації важливої ​​макроекономічної статистики, здатної вплинути на хід торгів, однак у другій половині дня в США будуть опубліковані дані про продажі житла на вторинному ринку нерухомості, які будуть мати короткостроковий вплив на фінансові ринки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас