Глава Газпрому: Ціна на газ для України - справедлива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Газпрому: Ціна на газ для України - справедлива

Енергетика
408
Перегляд або навіть скасування в судовому порядку російсько-українських газових угод "абсолютно неконструктивні і безперспективні", заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.
"Вперше в історії взаємин з Україною створена довгострокова контрактна база, яка повністю відповідає багаторічній міжнародній практиці ведення газового бізнесу. Дії з виконання контракту не можуть бути поставлені під сумнів", - заявив глава "Газпрому".
На його думку, "ціна, яка тепер визначається за формулою, є ринковою і справедливою", передає Інтерфакс-Україна.
"І треба пам'ятати, що "Газпром" не може запропонувати Україні більш привілейовані умови в ціні на газ в порівнянні з іншими учасниками Митного Союзу", - додав Міллер.
Раніше перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що російсько-українські газові угоди, укладені в 2009 році, можуть бути скасовані в судовому порядку.
"Підписання цього контракту було з грубими порушеннями українського законодавства", - сказав він.
У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров назвав справедливу ціну на газ. Азаров переконаний, що справедлива ціна на російський газ для України повинна становити близько 200 дол за тисячу кубометрів.
Путін, як відомо, ще 13 квітня заявив, що Росія і Україна не домовлялися про перегляд принципів ціноутворення на газ. Чинний контракт функціонує і повинен виконуватися, вважає російський прем'єр.
Середня ціна на імпортний газ для України в 2011 році складе 280 дол за тисячу кубометрів. У першому кварталі газ коштував 264 дол, у другому ціна піднялася до 275 дол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас