У США республіканка назвала демократа Обаму "нащадком шимпанзе " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США республіканка назвала демократа Обаму "нащадком шимпанзе "

438
Каліфорнійські республіканці отримали малюнок, на якому зображено сімейство шимпанзе в людській одязі, а голова одного з членів сімейства замінена фотографією Барака Обами, передає ТСН.
На картинці, розісланій республіканцям, також був підпис: "Тепер ви розумієте, чому в нього немає свідоцтва про народження" (натяк на полеміку навколо законності перебування при владі Обами, який, на думку конспірологів, народився за межами США).
Зміст листа Девенпорт, включаючи картинку, просочилося у ЗМІ. Республіканку засудили правозахисники і борці за права темношкірих. Багато хто угледів у картинці Девенпорт ознаки расизму і неповаги до першого темношкірого президента США.
До критики Девенпорт поспішило приєднатися і каліфорнійське відділення Республіканської партії. Голова ЦК партії в Оріндж Скотт Бо у листі-Девенпорт написав, що її послання просякнуте расизмом і абсолютно без смаку. Він також заявив, що вчинок Девенпорт буде винесений на розгляд партійного комітету з етики. Бо дав зрозуміти, що розраховує на виключення жінки як мінімум з республіканського ЦК.
Зі свого боку сама винуватиця скандалу своєї провини не визнає. З журналістами Девенпорт спілкуватися відмовилася, проте у приватному листі однопартійцям (яке, знову ж таки, просочилося в пресу) вона зауважила, що картинка з Обамою-шимпанзе була всього лише жартом. Вона також підкреслила, що не збирається йти у відставку і поцікавилася у колег, хто з них поширив цю інформацію в ЗМІ.
"Мені шкода, якщо мій лист когось образив. Мені він здається кумедним, враховуючи особистість Обами і всі ці питання, які виникають з приводу його походження", - пояснила Девенпорт колегам по партії. За її словами, вона жодним чином не хотіла вказати на колір шкіри чинного глави держави. "У мене і в думках цього не було", - стверджує вона.
Скандал у Каліфорнії вибухнув напередодні приїзду туди самого Барака Обами. Цей штат президент відвідає в рамках своєї щойно розпочатої передвиборної кампанії-2012.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас