Ринок землі почне діяти в Україні не раніше кінця 2012 р., прогнозують в Партії регіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок землі почне діяти в Україні не раніше кінця 2012 р., прогнозують в Партії регіонів

Нерухомість
192
Ринок землі в Україні може бути відкритий не раніше кінця 2012 року, вважають у Партії регіонів.
"Що стосується законопроекту щодо земельного кадастру, то він готовий. Він не викликає великих сумнівів", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на прес-конференції в Києві у вівторок.
Він нагадав, що в Україні діє закон, відповідно до якої введено мораторій на ринок землі в Україні до 1 січня 2012 року.
"Тому тут хвилюватися не треба", - сказав Єфремов.
За його словами, для того, щоб ринок землі почав діяти, необхідно ухвалити закон про земельний кадастр і закон про ринок землі. "Кожен з цих законів буде мати свої терміни введення в дію", - уточнив депутат.
"Тому, як я припускаю, раніше кінця 2012 року навряд чи ми зможемо розраховувати на те, що це питання буде вирішено і введене в дію остаточно", - сказав Єфремов.
Він зазначив, що закон про земельний кадастр буде розглядатися в парламенті протягом цього тижня.
Депутат уточнив, що в законопроектах щодо земельного кадастру і щодо ринку землі будуть встановлені терміни їх набуття чинності. "Які вони будуть (терміни набуття чинності цих законів) - це буде проголосовано в залі. Але без обмеження цих строків вони (закони) працювати не почнуть", - сказав Єфремов.
За словами лідера фракції Партії регіонів, не виключено, що закон про ринок землі може набути чинності після 1 січня 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас