Міров: ЄБРР очікує на завершення в 2015 р. всіх робіт з чорнобильських програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міров: ЄБРР очікує на завершення в 2015 р. всіх робіт з чорнобильських програм

Енергетика
109
В Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) розраховують, що проекти зі зведення нового конфайнмента на Чорнобильській АЕС і сховища відпрацьованого ядерного палива, які фінансуються донорами, будуть завершені в 2015 році.
"ЄБРР і його керівництво націлене на виконання такого видатного завдання, і ми очікуємо на завершення в 2015 році всіх робіт, тобто через чотири роки, щоб народ в Україні та за її межами відчував себе в безпеці", - сказав президент ЄБРР Томас Міров (Thomas Mirow) на брифінгу після донорської конференції Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки в Києві у вівторок.
В свою чергу прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон висловив вдячність країнам-донорам, і висловив упевненість в тому, що "країни, які ще не готові назвати суму допомоги, ці країни висловили на словах свою готовність в майбутньому продовжувати таку співпрацю і зробити відповідні внески".
"Я вважаю, що після перерахунку EUR550 млн - це мінімальна необхідна сума", - сказав глава французького уряду на брифінгу в Києві.
"Що стосується додаткового внеску від ЄБРР, то я хочу висловити готовність знову зібратися за круглим столом і замкнути коло, щоб роботи, намічені на 2015 рік, були успішними", - підкреслив Фійон.
Україна і Франція були ініціаторами донорської конференції, яка проходить в Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас