ДПАУ визнала, що Податковий кодекс таки задавив малий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ визнала, що Податковий кодекс таки задавив малий бізнес

Казна та Політика
5838
У 2011 році кількість створених фізосіб-підприємців, приватних підприємств і товариств з обмеженою відповідальністю значно зменшилася в порівнянні з 2010-м роком, а припинених суб'єктів господарювання - значно збільшилась, йдеться в статистичній довідці, наведеній Державною податковою адміністрацією у відповідь на депутатське звернення нардепа Святослава Олійника.
Так, як повідомили Корреспондент.biz в прес-службі партії Україна майбутнього, за даними ДПАУ, у січні-березні 2011 року, після ухвалення Податкового кодексу, кількість створених фізичних осіб - підприємців в Україні скоротилася на 30% по відношенню до січня -березня 2010-го.
Водночас, йдеться в повідомленні партії, закрити свій бізнес вирішили на 36% більше фізичних осіб, ніж в аналогічному періоді 2010-го.
Всього за перші три місяці 2011 року 56 613 приватних підприємців припинили свою роботу, говориться в повідомленні.
На думку Олійника, тенденція до значного зменшення кількості приватних підприємців надалі буде тільки наростати.
"Руйнівним наслідком так званої "податкової реформи" є значне зменшення підприємницької активності. Це вже зараз знайшло відображення у кількості приватних підприємців, які припинили свою роботу, і, на жаль, це стійка тенденція", - заявив депутат.
Він також підкреслив, що якщо умов для малого та середнього бізнесу в Україні не буде, то українські підприємці поїдуть з країни і будуть формувати податкову основу і валовий продукт інших країн.
"Одночасно з масовим закриттям ПП спостерігається процес переміщення українських підприємців в інші країни. Сьогодні український капітал дуже активно інвестується в Бразилію, Африку, Грузію. Цілком очевидно, що ми втрачаємо найважливіше - інтелектуальний потенціал України", - сказав Олійник.
Нагадаємо, що 22 березня у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас