Баррозу: З урахуванням внесків країн-членів Євросоюз дав половину коштів на чорнобильські проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: З урахуванням внесків країн-членів Євросоюз дав половину коштів на чорнобильські проекти

Енергетика
177
Внески країн Європейського союзу і Європейської комісії склали більше половини всіх коштів чорнобильських фондів, заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
"З урахуванням внесків країн-членів ЄС Євросоюз дав половину коштів під "Укриття" і до Фонду ядерної безпеки. Це чіткий прояв нашої солідарності з нашими українськими друзями", - сказав він на брифінгу в рамках донорської конференції Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки в Києві у вівторок у Києві.
Баррозу нагадав, що Євросоюз виділив на "чорнобильські проекти" в попередні роки EUR470 млн і має намір виділити ще EUR110 млн. "Що стосується Єврокомісії, ми пишаємося тим внеском, який ми зробили в цей процес. Виділені нами суми роблять нас найбільшим донором", - заявив глава Єврокомісії.
При цьому прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон зазначив, що остаточна сума коштів, яка буде зібрана на чорнобильські програми в результаті донорської конференції в Києві, перевищить EUR550 млн. "550 - це мінімальна сума", - повідомив Фійон, зазначивши, що декілька країн ще не визначилися з розміром своєї допомоги, заявивши про намір продовжити виділення коштів. Глава французького уряду висловив припущення про те, що цей процес може завершитися до кінця вівторка.
Баррозу також заявив, що на саміті у вівторок сторони обговорять посилення правил безпеки на атомних електростанціях, щоб вони стали "більш жорсткими".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас