Київрада проголосувала за відставку Довгого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада проголосувала за відставку Довгого

Казна та Політика
1692
Київрада проголосувала за відставку Довгог Таке рішення підтримали 112 депутатів.
Раніше, секретар Київради Олесь Довгий у сесійній залі міської ради заявив про свою добровільну відставку з посади. "Я відмовляюся від своєї посади", - сказав він.
Він також оголосив про створення в Київраді фракції "Кияни", яку очолить Борис Дробот. За словами Довгого, заступником голови фракції обрано Дмитра Олійника, а секретарем - Семена Борисенка. Кількість членів новоствореної фракції Довгий не уточнив.
Лідер фракції "Партії регіонів" в Київраді Олексій Омеляненко прогнозує, що на завтрашньому засіданні пакетним голосуванням буде переглянуто склад комісій Київради. Крім того, він припустив, що вже завтра мер презентує свою кандидатуру на посаду секретаря Київради, яка і буде підтримана депутатами. Також він спрогнозував, що питання формування більшості в Київраді найближчим часом буде вирішено за допомогою створення міжфракційного об'єднання, яке погоджуватиме ухвалення тих або інших рішень.
Наступне засідання Київради відбудеться завтра, 20 квітня, о 14:00. Таке рішення за пропозицією секретаря Київради Олеся Довгого було прийнято голосами 85 депутатів.
Крім того, депутат Київради Тетяна Меліхова з фракції БЮТ внесла на розгляд колег пропозицію звернутися до Верховної Ради України з проханням ухвалити рішення про проведення в столиці дострокових виборів столичного міського голови і Київради.
Нагадаємо, 18 квітня ц.р. джерела близькі до Довгого повідомили РБК-Україна, що секретар Київради подав у відставку за власним бажанням. Пізніше Довгий спростував інформацію про те, що ним написана заява про відставку.
16 квітня ц.р. депутат Київради від фракції Леоніда Черновецького Алла Шлапак повідомила, що в Київраді зареєстрований лише один проект рішення про відставку секретаря Київради Олеся Довгого, автором якого є лідер фракції БЮТ Тетяна Мелехова. Вона також підкреслила, що Довгий найімовірніше висловить свою позицію з цього приводу на майбутньому засіданні Київради, яке заплановане на вівторок, 19 квітня.
У той же час, за даними джерел газети "Дзеркало тижня", Довгий власноруч вже написав заяву про свою відставку.
Як повідомлялося, засідання Київради, заплановане на 14 квітня, було скасовано розпорядженням № 21 заступника міського голови - секретаря Київради Довгого від 12 квітня 2011 р.
Варто зазначити, що Верховна Рада України (ВР) 7 квітня відмовилася призначити позачергові вибори столичної влади. Проект постанови про вибори в Києві був ініційований депутатами від фракції БЮТ-Батьківщина Миколою Томенком, Сергієм Міщенком, Сергієм Подгорним. Голова Партії регіонів Олександр Єфремов раніше заявив, що Київська міська рада має сама приймати рішення, чи в змозі вона проводити вибори в Києві.
Нагадаємо також, що 31 березня ц.р. депутати Київради проголосували проти звільнення з займаної посади секретаря Київради Олеся Довгог Дане питання на голосування поставив сам Довгий, попросивши депутата Київради, лідера фракції "Удар" Віталія Кличка, "не турбуватися".
Зазначимо, що депутат Київради від фракції БЮТ Олександр Бригинець запропонував депутатам звільнити з займаної посади секретаря Київради Довгог За його словами, Київрада також повинна прийняти рішення про звільнення Київського міського голови Леоніда Черновецького і оголосити проведення дострокових виборів до Київради.
У той же день Довгий, підсумовуючи звіт голови КМДА, розкритикував голову КМДА Олександра Попова. Він підкреслив, що своїм становленням в якості керівника столиці Попов зобов'язаний, в тому числі, депутатам Київради.
У свою чергу Попов раніше закликав до зміни керівництва Київради і формування "нової конструктивної більшості". Попов також заявив, що найближчим часом у Київраді буде створена більшість, що складається з прихильників голови КМДА.
Також відзначимо, що 9 лютого ц.р. мер Києва Леонід Черновецький спростував інформацію про те, що він написав заяву про відставку. Черновецький також повідомив, що швидше за все, не буде балотуватися на виборах мера Києва в 2012 р. При цьому мер Києва заявив, що можливо буде балотуватися до парламенту на наступних виборах.
У разі відставки міського голови, згідно з нормами чинного українського законодавства, позачергові вибори його наступника мають відбутися не пізніше, ніж через 60 днів після відставки. Також можливі позачергові вибори міського голови і Київради, але за рішенням ВР або самої Київради. Якщо Київрада не оголошує про саморозпуск, а також не оголошуються позачергові вибори мера, його обов'язки до настання чергових виборів виконує секретар міськради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас