70% японців готові платити високі податки заради відновлення країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

70% японців готові платити високі податки заради відновлення країни

Казна та Політика
435
До 70% опитаних японців готові платити більш високі податки, щоб покрити витрати на відновлення регіонів, що найбільш сильно постраждали від руйнівного цунамі 11 березня.
Згідно з результатами опитування газети Asahi Shimbun, проведеного в минулі вихідні, 59% японців готові платити підвищені податки, щоб покрити витрати на відновлення країни.
У телефонному опитуванні не брали участі жителі найбільш постраждалих префектур Японії Івате, Міягі і Фукусіма.
Аналогічне опитування, проведене газетою Mainichi Shimbun, показало, що ініціативу підтримують 58% японців.
Бізнес-видання Nikkei провело аналогічне дослідження спільно з Токійською телевізійною корпорацією в період з п'ятниці по неділю. Згідно з їхніми даними, підвищені податки готові платити 69% японців.
Однак при цьому, за даними Asahi Shimbun, лише 16% японців, підтримують заходи уряду з ліквідації наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1", а 67% висловили невдоволення діями уряду Наото Кана (згідно з даними газети Mainichi Shimbun, роботи з ліквідації не знаходять підтримки у 68%, за результатами опитування Nikkei - 70%).
41% японців (дані Asahi) вважає, що кількість АЕС в країні необхідно скоротити. 56% за те, щоб залишити все як є або побудувати в країні нові АЕС (54% і 40% Mainichi; газета Nikkei не ставила так питання респондентам).
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас