Кабмін відродив державну програму забезпечення молоді житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відродив державну програму забезпечення молоді житлом

Нерухомість
1495
Кабінет міністрів відродив державну програму забезпечення молоді житлом. Про це заявив Голова Правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, який є виконавцем програми, Леонід Рисухін.
Так, за його словами, в 2010 році Уряд відновив цю програму, яка була повністю зупинена в 2009 році. А вже в 2011 році Кабмін майже у два рази збільшив фінансування програми з державного бюджету.
Так, повідомив Леонід Рисухін, після відсутності фінансування програми із загального фонду державного бюджету в 2009 році, в 2010-му молоді сім'ї отримали пільгові кредити на житло на суму понад 80 млн. грн., з яких 37 млн. грн. - кошти державного бюджету. У 2011 році з держбюджету передбачається виділити на програму 60 млн. грн., а в цілому - 130-140 млн. грн. "Ми ініціюємо за підтримки народних депутатів збільшення фінансування з держбюджету цього року до 200 млн. грн.", - додав Голова Правління Фонду.
У цьому році також, зауважив Леонід Рисухін, триває ефективна і системна урядова програма доступного житла, яку Мінрегіонбуд доручив реалізовувати Фонду, - на неї передбачено виділити з держбюджету 100 млн. грн. До речі, зазначив він, за підсумками минулого року, 50% учасників програми становлять молоді сім'ї.
При цьому Леонід Рисухін спростував чутки про можливість ліквідації Фонду. "Усі чутки про ймовірність закриття Фонду не відповідають дійсності. Уряд конкретними діями дало важливий сигнал суспільству про актуальність і серйозності питань посилення державної житлової політики для молоді. І в цьому році за програмами, які виконує Фонд, 1000 - 1500 сімей отримають різні види державної підтримки на будівництво власних квартир", - підкреслив він.
Звичайно, додав Леонід Рисухін, у роботі Фонду є складнощі. "Ми зараз вирішуємо багато проблем, які були створені в минулі роки, - маємо кричущі факти з недобудовами, цим за нашою ініціативою займається спеціально створена Міжвідомча комісія при Мінрегіонбуді, і вихід із ситуації обов'язково буде знайдений. Докладаємо усіх зусиль, щоб погасити борги перед молодими сім'ями за програмою часткової компенсації", - сказав він.
Дуже важливо, продовжив Леонід Рисухін, що "у своїй роботі ми маємо підтримку уряду, Мінрегіонбуду, Мінфіну, народних депутатів, і я впевнений, що всі проблеми будуть вирішені". "Більше того, Фонд має дуже потужну перспективу - зараз почалася робота над новою довгостроковою стратегією діяльності Фонду, яка дозволить найбільш ефективно реалізовувати державні житлові програми", - резюмував Голова Правління Фонду.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас