Світові ціни на нафту знизилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту знизилися

Енергетика
823
Ціни на нафту на світових ринках у понеділок, 18 квітня, значно знизились на тлі зміни міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's (S & P) прогнозу щодо рейтингу США зі "стабільного" на "негативний", а також після заяви влади Саудівської Аравії про те, що світовий ринок нафти перенасичений пропозицією, повідомляє агентство Reuters.
Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів впала на 1,84 долара - до 121,61 за барель. На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Mercantile Exchange) вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil знизилася на 2,54 долара - до 107,12 за барель.
S & P в понеділок, зберігши рейтинг США на позначці "ААА", змінило прогноз по рейтингу зі "стабільного" на "негативний". На думку експертів агентства, законодавці США за два роки після початку кризи так і не змогли домовитися про кроки, спрямовані на поліпшення ситуації з держборгом і дефіцитом бюджету в країні. До квітня поточного року загальний обсяг національного боргу США становив приблизно 14 трлн доларів і наближався до позначки в 100% від ВВП.
Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі (Ali al-Naimi) заявив, що на ринку на даний момент існує надлишок пропозиції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас