НБУ: Країни СНД розширюють використання нацвалют в торгівлі з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Країни СНД розширюють використання нацвалют в торгівлі з Україною

Валюта
291
Національний банк відзначає значне розширення використання країнами Співдружності Незалежних Держав національних валют у взаємній торгівлі з Україною
Про це журналістам повідомив заступник глави НБУ Ігор Соркін.
"Розширення використання нацвалют у взаємній торгівлі стає все актуальнішим, враховуючи підвищення волатильності курсу провідних світових валют", - сказав він.
При цьому, за словами Соркіна, одним з факторів, що обмежують зростання попиту на нацвалюти, є незбалансованість торгівлі між країнами СНД.
"Всі країни СНД, окрім РФ, мають дефіцити зовнішньої торгівлі", - зазначив він.
Також Соркін зазначив, що традиційно торгові відносини між Україною та країнами СНД відбуваються зі значним негативним сальдо торгового балансу, яке склало 8,7 млрд доларів в 2010 році.
На думку заступника голови НБУ, формування такого значного негативного сальдо обумовлене значною залежністю України від імпорту енергоносіїв.
Серед інших факторів, що обмежують зростання попиту на нацвалюти, Соркін зазначив курсові коливання, високий рівень інфляції, низький рівень розвитку фондових ринків, значне зовнішнє боргове навантаження.
Як повідомляло агентство, НБУ рекомендує банкам пропонувати клієнтам використовувати валюти країн СНД для торговельних розрахунків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас