Скільки коштує накрити стіл до свята — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує накрити стіл до свята

Казна та Політика
827
Скільки коштує накрити стіл до свята
Українці відзначають світле і радісне свято весни - Великдень. Щоб свята з традиційними застіллями не стали серйозним ударом по сімейному бюджету, радимо уважніше придивитися до цін у різних мережах супермаркетів.
Удар по кишені
Мабуть, найбільша стаття витрат - м'ясо і делікатеси. Обов'язковою є і покупка великодніх пасок або всього необхідного для їх випікання: сиру, цукру, різних присипок, яєць та борошна. Але якщо ще кілька тижнів тому купівля борошна могла стати проблемою, то сьогодні борошно можна придбати в будь-якому з супермаркетів столиці. Приміром, в "ЕКО-маркеті" кілограм вагового борошна вищого ґатунку коштує всього 3,39 гривні за кілограм, в "Сільпо" - 3,89 грн./кг. Але це найдешевші пропозиції з усіх, які ми зустріли в київських магазинах. В інших же супермаркетах його вартість виявилася значно вищою - в "МегаМаркеті" за кілограм борошна доведеться віддати 5,46 грн., а в "Великiй Кишенi" - 4,43 грн.
Кусаються ціни і на м'ясні делікатеси. Але треба віддати належне супермаркетам - деякі з них приготували справді святкові пропозиції. Кілограм балику можна купити за 85,44 грн. в "Сільпо" і за 81,99 грн. в "Великiй Кишенi". А ось в "ЕКО-маркеті" його вартість нижча майже на 20 гривень - 63,99 грн. Та ж ситуація і з бужениною: в "ЕКО" ми її купили за ціною 55,99 грн./кг, у той час як в інших супермаркетах її вартість не опускається нижче позначки у 70 грн.
Економимо з розумом
- На продукти витрачаємо більше половини сімейного бюджету, - говорить Станіслава, мешканка Києва. - У піст відмовилися від м'яса - він у нас вийшов вимушений. Звичайно, до Великодня доведеться розщедритися. Але все одно прагнемо економити. У цьому році ковбасу купувати не буду: дешеву брати не хочеться, а дорога не по кишені. Будемо купувати м'ясо і готувати вдома.
Так, кілограм свинини на кістці обійдеться в середньому в 35-55 гривень. Також у столичних супермаркетах за цілком адекватною ціною можна купити м'ясні напівфабрикати. Приміром, свинячі домашні ковбаски коштують 30-35 грн./кг.
Із спиртних напоїв традиційно купують "Кагор". Його ціна коливається від 22,99 грн. в "ЕКО-маркеті" до 28,89 грн. в "Сільпо" * за пляшку 0,75 л. Це ж вино, але іншого виробника і в пляшці трохи меншого обсягу - 0,7 л можна купити за 12-17 грн.
Ціни на перші молоді овочі не виявилися захмарними. Кілограм свіжих огірків в "ЕКО-маркеті" можна придбати за 13,99 грн. Стільки ж коштують помідори. Найдорожчі овочі були в столичному "Мегамаркет": 26,99 грн./кг і 19,99 грн./кг відповідно. Втім, як кажуть самі продавці, вартість "молодої зелені" змінюється з кожним днем, але особливого її подорожчання до свят очікувати не варто.
Наталя Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас