Азаров: Уряд України запозичить досвід Китаю в боротьбі з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Уряд України запозичить досвід Китаю в боротьбі з корупцією

Казна та Політика
5081
України зацікавлена ​​вивчати досвід Китаю в боротьбі з корупцією. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі української урядової делегації з членом постійного комітету політбюро ЦК КПК Хе Гоцян, який також є головою комісії з дисципліни і боротьби з корупцією ЦК Компартії Китаю.
Як повідомила прес-служба уряду, український прем'єр запропонував здійснювати спільний контроль за виконанням контрактів, підписаних на зустрічі.
"Ті двосторонні угоди, які ми підписуємо, - це перші великі контракти спільного характеру, а також інфраструктурні проекти, які будуть реалізовуватися в Україні. Я запропонував товаришу Хе Гоцян взяти під спільний контроль з найпершого дня їх реалізації", - підкреслив Азаров.
У свою чергу Хе Гоцян заявив, що китайська сторона має великий досвід у сфері боротьби з корупцією. Він також підкреслив, що з їх сторони контролювати виконання угод буде відповідна дисциплінарна партійна комісія в Міністерстві комерції Китаю.
У відповідь на цю пропозицію Микола Азаров заявив, що він доручить ГоловКРУ супроводжувати реалізацію українсько-китайських комерційних проектів.
"Не перевіряти за підсумками, а супроводжувати", - підкреслив він.
При цьому Прем'єр нагадав, що в Україні з ініціативи Президента Віктора Януковича ухвалений антикорупційний закон і ведеться боротьба з корупцією на дуже серйозному державному рівні. На переконання прем'єра результати "не змусять на себе чекати".
Нагадаємо, що за великі хабарі в Китаї передбачена смертна кара.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас