Молдова більше не зможе випускати "коньяк" і "шампанське" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова більше не зможе випускати "коньяк" і "шампанське"

562
Європейський союз оголосив про завершення переговорів з Молдовою про захист географічних зазначень товарів. Згідно з домовленістю, Молдова зобов'язується забезпечити високий рівень захисту для більш ніж 3,2 тисячі найменувань продовольчих продуктів, вин і спиртних напоїв, що мають категорію європейського захищеного географічного зазначення, йдеться в повідомленні Єврокомісії, поширеному в понеділок.
Як пояснили в Єврокомісії, це означає, зокрема, що тепер Молдова не може іменувати вироблені в країні спиртні напої "коньяком" або "шампанським", оскільки ці назви є захищеними географічними зазначеннями. Разом з тим ряд молдовських вин отримають цей європейський знак, сказали агентству в ЄК.
Захищене географічне зазначення - це європейський офіційний знак походження та якості продукту, що дозволяє захищати його географічну назву. Він був введений в 1992 році.
Молдова - друга країна після Грузії з сусідніх з ЄС держав, що уклала таку угоду. В Брюсселі відзначають, що угода з Кишиневом покликана стимулювати торговий обмін між ЄС і Молдовою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас