КМДА розробляє спрощений механізм отримання субсидій та інших пільг на оплату ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА розробляє спрощений механізм отримання субсидій та інших пільг на оплату ЖКП

Казна та Політика
170
Київська мерія розробляє спрощений механізм отримання субсидій та інших пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на голову КМДА Олександра Попова.
"У столиці, на жаль, є багато невирішених складних питань. Але сьогодні є проблема, яка стосується не тільки Києва, але і всієї України - це підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Але ми робимо все для того, щоб люди, які мають можливість отримати субсидії, могли отримати ці та інші пільги без бюрократичних перешкод", - підкреслив Попов.
Він закликав киян звертатися за такою допомогою до міської влади, і пообіцяв ефективно вирішувати питання, пов'язані з отриманням пільг.
Крім того, Попов зазначив, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги обов'язково повинно позитивно вплинути на якість цих послуг.
"Ми ставимо перед житлово-експлуатаційними управліннями завдання: використовувати доходи, які вони отримають від зростання тарифів, на покращення житлово-комунального фонду та благоустрою територій", - сказав голова КМДА.
Як повідомлялося, кияни, які розрахуються за борги і в повному обсязі оплатять комунальні послуги до 20 числа, отримають знижку. Зокрема, за опалення та гаряче водопостачання вони будуть платити на 6% менше, а за утримання будинків та прибудинкових територій - на 10%. Застосування знижки не поширюється на киян, які отримують субсидії, які мають борг або розрахувалися за спожиті житлово-комунальні послуги після 20 числа.
D березні загальна сума знижки за спожиті житлово-комунальні послуги становила 14,9 млн. грн. Знижкою скористалися 70% киян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас